dilluns, 18 de febrer del 2013

AIXÍ ENS HA QUEDAT LA FAULA COL·LECTIVA


La faula del paó i la rata

Hi havia una vegada un paó que vivia en una granja al mig del camp. Era molt presumit, ja que el seu amo, el granger, cada any el portava al concurs internacional de bellesa que se celebrava a Bellavista, i sempre guanyava .
En aquesta granja també hi vivia una rata lletja i peluda, i quan el granger la veia li donava un cop de bastó.
Però aquell any, poc abans del concurs el paó es va posar molt malat, per més remeis que el pagès li donava, ell no millorava i el pagès cada dia estava més desesperat. Després de molt pensar va trobar la solució.
Va anar a casa d’un mag que feia pocions per als malalts i allí li va dir si li podia donar una poció per a que es recuperés el seu pobre paó. El problema era que la poció costava molts diners. Però ell sense pensar-s’ho més ho va pagar.
S’en va tornar cap a casa amb la poció i va intentar curar el paó malalt.
Li va donar la poció però no li va fer l’efecte necessari, per això l’amo i el paó se’n van anar a queixar al mag que els va vendre la poció i tot i que l’amo es va queixar de mala manera el venedor es va negar a donar-li un altre pot d’aquelles pocions.
De tant discutir es van oblidar que just en aquell moment es celebrava el gran concurs internacional de paons. Al cap d’una estona de tanta baralla el granger va marxar.
La rata havia recordat el concurs de bellesa, es va presentar i va guanyar en la categoria d’animals exòtics de menys de 60 cm. Quan el paó es va assabentar que la rata havia guanyat la va felicitar i la rata li va donar el premi perquè estava malalt. El paó ho va explicar tot al seu amo.
Aleshores, la rata i el paó es van ficar d’acord i van buscar un concurs en que hi poguessin participar els dos. Quan el van trobar, van veure que el concurs era aquella setmana, i s’hi van inscriure.
La rata i el paó van quedar empatats en primera posició.
Llavors el jutge va decidir que fessin una altra prova per desempatar el resultat. Aquesta seria la definitiva i en cas de tornar a empatar es faria per sorteig. La prova es va portar a terme i en aquesta ocasió va sortir guanyador el paó. Peró aquest va fer entrega del seu trofeu a la rata, ja que gràcies a ella el paó havia participat al concurs i la rata va abraçar al seu amic tota emocionada i van marxar cap a la granja tots feliços i contents.

MORALITAT

Val més una amistat que qualsevol premi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada