dijous, 20 de juny del 2013

S'ACABA EL CURS!

Avui és l'últim dia d'escola!
Com a cloenda del curs fem la I Gimcana de la Ciència!
Juntament amb els alumnes de 6è hem preparat un munt d'experiments, que farem practicar als més petits de l'escola.
Al vespre celebrarem el festival de fi de curs i després acabarem la vetllada gaudint d'un bon sopar amb els pares, mares, familiars i amics.

Esteu molt contents, i una mica esverats... per què comencen les vacances d'estiu! 
No sé si ho heu comptat, però teniu 82 dies de vacances per gaudir del temps lliure, de les piscines, del joc a la fresca, de les escapades familiars a la platja o la muntanya, dels esplais i colònies...

Per altra banda, us sap una mica de greu deixar de compartir tantes estones amb els vostres companys de classe. Heu estat convivint gairebé 10 mesos! Junts heu aprés, heu rigut, heu jugat, heu treballat... i algun cop, per qué no dir-ho, també us heu barallat.

El curs vinent hi haurà canvis. Alguns companys marxeu,  i pot ser d'altres arribaran! I jo, després de tres cursos, ja no seré la vostra tutora.
La vida és així. Ens creuem molta gent al llarg del camí, però els bons amics queden per sempre!

Us desitjo un bon estiu i molta sort pel curs que vindrà!

Un petonàaaaaaaaaaaaaaaaas!

Marta

dilluns, 10 de juny del 2013

UN LLEÓ A LES GOLFES

Els personatge del llibre és " Un lleó a les golfes ", els personatges són: el lleó Ruf, la família rica l'Amanda, la Patrícia i en Robert. La família de la Patrícia és molt rica i ella es la filla i ho vol tot, ho compra tot i ho te tot. En aquest cas compra un lleó en Ruf, un cadell de lleó. A l'arribar a casa el lleó comença a buscar els altres animals, però no troba ningun rastre, també investiga, puja, baixa, gira, torna a girar, etc. De mica en mica ja se la va coneixent (la casa) però de sobte un robot que e diu U l'agafa  i el porta a les golfes. Allí és troba un gat olt eixerit i presumit. El gat diu que també el va comprar la Patrícia i que acabaràs igual que ell (l'ignoren). A partir d'aquí li comencen a passar històries. Finalment la família de la Patrícia acaba convertint-se en granotes i li donen a un noi d'un circ que és domador de puces i creuen que també acceptaria granotes.

El llibre m'ha agradat molt però costa de llegir a causa que l'escriptora li doni voltes i voltes a un problema i també de seguir-lo, perquè parlen d'una cosa i repent en surt una altra. El que m'ha agradat més és quan un robot que es diu Tretze no li agraden els animals i a partir d'unes explicacions li comencen a agradar. Per altra banda no m'ha agradat gens quan la Patrícia deixa de banda al lleó i l'ignora. Algunes fases no tenen gaire sentit ni coherència, com per exemple li donen 3.000 euros perquè és compri llaminadures. Li recomanaria als meus companys de classe. En general m'ha agradat molt perquè he rigut molt.

 

Pol Cuesta Turull

dissabte, 8 de juny del 2013

ELMISTERI DEL METEORIT

Hi havia una vegada un noi que va anar de viatge a l'Àfrica, sempre tenia molta mala sort, l'hi picaven taràntules, serps, etc. Hi va haver un dia que va anar a fer una ruta i va arribar fins a un poble, quan hi va entrar, no i  veia a ningú, fins que va trobar al terra un diari, allí i deia que la Nasa havia anunciat la caiguda d'un meteorit de qui pocs instants.
El noi s'hen va anar a un bosc, allà va trobar un forat molt profund, i va anar-hi ràpidament, allà dintre i va veure un nen de color, i el va ajudar a pujar. Ells dos es van fer amics i es van presentar, aquest noi és deia Ongomo. L'ongomo el va aconvidar a coneixer la seva tribu.
A continuació quan van aribar a la cova (on vivia la tribu de l'Ongomo) es van presentar tots al noi.
L'Ongomo va explicar a tots els de la seva tribu que el noi l'hi havia salvat la vida treient-lo de la trampa, i per això el van deixar entrar a la tribu.
Llavors el noi i els de la tribu van parlar asseguts en rotllana del tema del meteorit. El rei va dir que tenia uns poders i que podia aturar el meteorit. I així ho va fer, la gent del poble van poder sortiir de casa , sense tenir por!!

El que m'ha agradat més ha sigut quan el protagonista ha salvat l l'Ongomo, i també quan l'Ongomo amb la seva tribu i el noi han aturat el meteorit.
M'agrada que les històries l'acabin bé, que solucionin els problemes i que passin aventures...
Per altra banda, no m'ha agradat perquè hi ha fantasia, com per exemple, que el rei de la tribu té poders per aturar el meteorit.
Aquest libre, jo el recomanaria a gent que l'hi agraden les aventures, el misteri i l'intriga pel que passarà.
Aquest libre en general, és un llibre entretingut, que et fa passar una estona agradable llegint.


Aleix Gaya Sarri


Portada de "El misteri del meteorit"